חיפוש

מה החוק אומר לגבי החזרי נסיעות – מי מקבל, ועד איזה סכום

כל עובד הנזקק לתחבורה על מנת להגיע מביתו למקום העבודה, זכאי לקבלת החזר נסיעות. זאת, עבור הנסיעות שלו מהבית למקום העבודה מצד אחד, וממקום העבודה בחזרה הביתה מצד שני. עד לרגע שבו הפך כל נושא הנסיעות לממוחשב וניתן לטיפול בקלות, התבקש כל עובד להמציא למעביד מסמכים המאשרים את עצם השימוש שלו בתחבורה הציבורית, על מנת להגיע למקום העבודה וממנו הביתה. נכון להיום, מחושב החזר נסיעות לעובד בהתאם למרחק של מקום המגורים שלו מהעבודה, ולצורך של העובד לבצע החלפת אוטובוס או רכבת בדרך. כיצד מחושב החזר נסיעות לעובד? מהי המגבלה, אם ישנה, על סכומי ההחזר? בהמשך המאמר נעסוק בהחזרי נסיעות, המימד החוקי שלהם וסכום הנסיעות המרבי שכל עובד זכאי לקבל.

 

איך מחושב סכום החזר הנסיעות לעובד

הרפורמה בתחבורה הציבורית, יחד עם הכניסה של כרטיסי חיוב אוטומטיים, גרמה למצב שבו יכול כל אדם לנוע בתוך אזור מסוים, תוך צמצום הוצאות הנסיעה שלו עד למינימום. כך, כל אחד יכול לשלם עבור נסיעה באמצעות כרטיס אוטומטי, ולהחליף אוטובוסים ככל שיידרש בלא כל תוספת, למשך 90 דקות. אבל כל זאת, בתנאי שההחלפה בוצעה בתוך אזור נסיעה כפי שהוגדר על ידי הגופים המתכננים. שיטת החישוב הזאת מאפשרת למעשה לכל עסק לגזור את הוצאות הנסיעה הצפויות ממקום המגורים של העובד ולחשב את החזר ההוצאות כאמור בלא כל צורך לקבל בפועל כרטיסי נסיעה, או לחילופין כרטיס חופשי חודשי מהעובד.

 

אוטובוס

 

 

האם יש מגבלה על החזר הנסיעות

החל מתחילת 2016, החזר נסיעות לעובד מחושב באופן אוטומטי ועומד על סך של 22.6 ₪ ליום, שהם 10.8 ₪ לכל כיוון. עם זאת, למעביד שמורה גם הזכות לחשב את החזר הנסיעה על פי העלות של כרטיס חופשי חודשי, מה שמביא להתאמה נכונה יותר של ההחזר להוצאה הריאלית של העובד. מי שעבד משרה מלאה, יקבל החזר של עלות כרטיס חופשי חודשי. מי שעבד פחות מעשרה ימים, יקבל החזר נסיעות עבור הימים שבהם הגיע בפועל לעבודה. אם בהסכם העבודה נקבע החזר גבוה יותר יהיה זכאי כל עובד, מן הסתם, להחזר על פי ההסכם. בנוסף, אם העובד מתגורר במקום מרוחק והמעסיק הסכים לשלם לו נסיעות, יקבל אותו עובד החזר נסיעות בהתאם לעסקה עם המעביד. ההגבלה, אם כך, חלה על הסכום המינימאלי להחזר, אבל לא מגבילה מעסיק המעוניין לשלם לעובד יותר תמורת הנסיעות.

אם מדובר בעובד המבצע מספר גדול של נסיעות כחלק מהעבודה, ואם המעביד מממן את הנסיעות הללו כחלק מהסכם העבודה, יוכל העובד לקבל בחזרה את הכסף ישירות למשכורת תוך שהמעביד מגלם את תוספת המס הכרוכה בהחזר הנסיעה. לחילופין, יוכל המעביד לממן את הנסיעות באופן ישיר, באמצעות קופה קטנה או באמצעות הסכם עם חברת מוניות או גוף אחר המבצע באופן קבוע את הנסיעות.

אולי יעניין אותך

למה צריך לשפר את ציון ה-BDI
למה צריך לשפר את ציון ה-BDI?

דירוג האשראי (BDI) שלנו הוא למעשה "ציון" המאפשר לבנקים, חברות אשראי וגופים נוספים לבחון את יכולת החזרת ההלוואות והאמינות הפיננסית שלנו. BDI שלילי או חלש

קראו עוד »