למרות הקשיים שנערמו על תחום המזון, מפתיע לגלות כי הוא פורח בחודשים האחרונים יותר מתמיד. זאת למרות השיח שנשמע בקרב המבקרים שעוסק בכך שבכל יום נפתחת מסעדה חדשה על ידי אנשים שלא יודעים בכלל איך לנהל עסק. החלטנו לבחון לעומק את השיח הזה ולבחון איך אנשים פשוטים שאין להם ניסיון בעסקים, ניהול ומזון פותחים מסעדות ובתי קפה מצליחים למרות הכול? ומה הקשר לייעוץ עסקי? כל זאת ועוד יופיע בפניכם בשוות הבאות.
רקע אודות ההשראה שלנו לכתיבת המדריך
את המדריך הנוכחי התחלנו לכתוב מיד אחרי ששמענו על אורי, חבר ילדות שלנו שעסק בתחום החינוך עד ממש לא מזמן. הוא היה מחנך בבית ספר יסודי במשך כמה שנים טובות והסתבר לנו לאחרונה, ממש במקרה, שאורי פתח מסעדה חדשה במרכז תל אביב. לא פחות ולא יותר – אורי בחר להיכנס אל בריכת הכרישים, למרות חוסר הניסיון שלו בתחום. הוא היה נחוש להצליח ובגדול והדבר השתלם לו בהחלט, כי המסעדה שלו דורגה ממש לא מזמן במקומות הראשונים של מגזין מוכר. משיחה קצרה שערכנו עם אורי, התברר לנו שההצלחה שלו נבעה בעקבות היכרות עם יועץ עסקי מיומן שסייע לו להגיע למקום שבו הוא נמצא היום.
מה כולל הליך של יעוץ עסקי בתחום המזון?
אנחנו מודים שההצלחה של אורי ושינוי הקריירה שלו הובילו אותנו לברר פרטים נוספים אודות ייעוץ עסקי בתחום המזון. לכן, שאלנו את אורי מה כולל ההליך של ייעוץ מסוג זה. לדבריו ההליך כולל התקדמות במספר ערוצים, למשל:
- ייעוץ בתחום הפיננסי מטעם יועץ מוסמך
- קבלת דו"ח עם אבחון עסקי שכולל פירוט אודת העלויות והרווחים של העסק בתחום המזון
- בנייה של תפריטים
- בנייה של קונספט עסקי בהתאם לאירוע מיוחד שצפוי להתקיים במקום
- הקמת תכניות עסקיות וליווי צמוד לאורך השנה
ישנה אפשרות לקבלת תכנית מורחבת
כידוע, גם בתחום המזון יש עסקים קטנים, בינוניים וגדולים. כך שכל עסק יכול לקבל את הייעוץ העסקי המתאים לו. בעלי עסקים בינוניים וקטנים יכולים לקבל תכנית מורחבת שתאפשר להביא לניתוחי SWOT אסטרטגיים, הדרכה בכל הנוגע לגיוס כוח אדם, ליווי בבחירה של מערכות תקשורת ועוד.
רגע לפני סיום – המסקנות שלנו בנושא
לאחר שהעמקנו בנושא זה, הבנו איך אורי הגיע ממקום שבו הוא היה מחנך של כיתה ד'2 למנהל מסעדה נחשקת בתל אביב (שצריך להזמין אליה תור לפחות שבועיים מראש). הכול בזכות הרצון העז שלו להצליח בתחום וכמובן, גם בזכות הייעוץ העסקי שהוא קיבל בכל רגע נתון בהליך זה.
לסיכום
כעת ידוע לכם מה הקשר בין עסקי המזון שנפתחים לאחרונה כמו פטריות לאחר הגשם וההצלחה המסחררת שלהם בתחום. כך שנותר לכם להגיע לשתי החלטות: אחת, שאתם מגשימים חלום והשנייה, ליצור קשר עם יועץ עסקי.